Alarm - gdzie czujniki
Alarm - gdzie czujniki
Witam,
Alarm zalacza mi sie bez powodu co jakis czas, jeden czujnik znalazlem pod maska i dziala on sprawnie. Gdzie jeszcze sa czujniki?
Alarm zalacza mi sie bez powodu co jakis czas, jeden czujnik znalazlem pod maska i dziala on sprawnie. Gdzie jeszcze sa czujniki?
Re: Alarm - gdzie czujniki
Nie wiem jak sprawdzałeś czujkę pod maską. Najczęściej ona szwankuje. Odepnij od niej wtyczkę, zamknij maskę i wtedy sprawdż alarm.
ZJAR
Czujka pod maską ma tryb serwisowy, tak jest najłatwiej sprawdzić alarm.
Otwieramy maskę, sam "tłoczek" czujki wysuwamy do góry, włączamy alarm, jak alarm się uzbroji (zacznie mrygać dioda w lusterku) naciskamy czujkę do położenia przy otwartej masce, alarm powinien wyć.
Otwieramy maskę, sam "tłoczek" czujki wysuwamy do góry, włączamy alarm, jak alarm się uzbroji (zacznie mrygać dioda w lusterku) naciskamy czujkę do położenia przy otwartej masce, alarm powinien wyć.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Podkleilem lepiej czujnik i poki co problem zniknal. Dzieki
Problem powrocil, wyciagnalem zupelnie czujke i testuje teraz.. poki co od 20 minut nie krzyczy nic 

Jest good 

Napisz kolego co tam sie wiec dzialo i jak naprawiles bedzie na przyszlosc dla innychHerflick pisze:Jest good

BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
Nie laczy czujnik od maski, luzno chodzi na zaczepach i maska dobrze go nie dociskala.
Panowie gdzie jest ten czujnik pod maska dokladnie?? bo chyba mam ten sam problem, alarm wlacza se samoczynie 

- Oleg
- Moderator
- Auto: 1M E82, M3 E36, M3 E92, 996TT
Jak otworzysz maskę to po lewej stronie na gorze, nie przy zamkach maski. Niedaleko od wyjścia "+" z akumulatora. Sprawdzałem u siebie tą procedurę,o której pisał Marcin_Os i faktycznie to działa.DavePL pisze:Panowie gdzie jest ten czujnik pod maska dokladnie?? bo chyba mam ten sam problem, alarm wlacza se samoczynie
dzieki Olaf 

- Oleg
- Moderator
- Auto: 1M E82, M3 E36, M3 E92, 996TT
Nie ma sprawy